اختصاص ۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالا‌های اساسی-راهبرد معاصر
جانشین معاون هماهنگ‌کننده سپاه: وعده صادق ۳ پاسخ دندان‌شکن به دشمن خواهد بود رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان مجلس خبرگان رهبری: شهید نصرالله به اسلام عزت داد | حزب الله از یک جمع کوچک به تشکیلات عظیم و قدرتمند تبدیل شده است رهبر انقلاب در دیدار دست‌اندرکاران همایش بین‌المللی جناب «جعفر بن ابیطالب»: مفاخر تاریخی ما مثل جومونگ خیالی نیستند، امّا مثل جومونگ جنگ و مبارزه کردند واکنش یک نماینده مجلس به پیروزی ترامپ: سگ زرد برادر شغال است | انتخابات آمریکا تاثیری بر کشور ما ندارد تمدید مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت برای دو سال دیگر تعیین تکلیف یک میلیون نفر با اجرای طرح ساماندهی کارکنان دولت + توضیحات عضو هیات رئیسه کمیسیون برنامه و بودجه مجلس توضیحات سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره طرح اصلاح ماده ۴۱ استاندار تهران: تا ۲ هفته آینده طرح تشدید انتقال اتباع با جدیت اجرا می‌شود واکنش محسن رضایی به انتخاب ترامپ: او باید از اشتباهات محاسباتی گذشته خود در قبال ایران درس بگیرد پیشنهاد سخنگوی دولت برای خاموشی‌های منظم نفر دوم و سوم جیش العدل به هلاکت رسیدند قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه: رزمایش شهدای امنیت تا پاکسازی تروریست‌ها و اشرار ادامه دارد استفاده از سوخت مازوت برای تمام نیروگاه‌ها ممنوع شد صلاح الدین فاروقی، خلیفه گروهک تروریستی جیش العدل به هلاکت رسید + عکس پزشکیان به سیستان و بلوچستان می‌رود + جزئیات
جهانگیری خبر داد

اختصاص ۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای کالا‌های اساسی

معاون اول رئیس جمهور گفت: ۶ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین کالا‌های اساسی در ۶ ماه نخست سال آینده تخصیص یافته است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۹ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 March 07
کد خبر: ۷۹۹۶۲

به گزارش راهبرد معاصر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در جلسه تأمین کالا‌های اساسی با تشکر از بانک مرکزی برای تأمین ده میلیارد دلار ارز برای کالا‌های اساسی در سال ۱۳۹۹ به اختصاص شش میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین کالا‌های اساسی مورد نیاز کشور در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۰، گفت: یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از این اعتبار برای واردات دارو و تجهیزات مورد نیاز بخش بهداشت و درمان و مابقی به وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت برای تهیه کالا‌های اساسی تخصیص یافته است.

معاون اول رئیس جمهور ضمن قدردانی از عملکرد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در موضوع مقابله با کرونا، از مسئولان این وزارتخانه خواست تا با حساسیت نسبت به تهیه دارو بویژه برای بیماران خاص نیز اهتمام ویژه‌ای داشته باشند.

وی با بیان اینکه با برنامه ریزی‌های انجام شده نباید کمبودی در بازار داروی کشور وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باید این اطمینان را به جامعه بدهد که دارو‌های مورد نیاز مردم تحت هر شرایطی تأمین خواهد شد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به گزارش دستگاه‌های ذیربط در خصوص تولید، توزیع و قیمت روغن در بازار، گفت: با توجه به افزایش تولید و توزیع و نیز ذخایر روغن در کشور، نهاد‌های متولی باید با آگاهی بخشی و استفاده از همکاری رسانه‌ها، فضای روانی ایجاد شده که منجر به خرید بیش از حد و احتکار کالا می‌شود را از بین ببرند.

جهانگیری با اشاره به اجماع نظر همه مسئولان کشور برای تخصیص ارز به کالا‌های اساسی و نیز دستور رئیس جمهور مبنی بر لغو یک مصوبه در خصوص افزایش تعرفه واردات روغن، اظهار داشت: البته این شرایط به دنبال برخی تنش‌های روانی ایجاد شده است، اما هیچ منطق و دلیلی برای کمبود روغن در کشور وجود ندارد.

وی با تاکید بر ضرورت نظارت و رسیدگی دقیق سازمان حمایت از مصرف کنندگان و سازمان تعزیرات بر بازار و پرونده‌های تخلفاتی، از استانداران کشور بویژه استانداران استان‌های مرزی کشور خواست با رصد و نظارت دقیق، موضوع قاچاق روغن را با توجه به افزایش قیمت جهانی این محصول در دستور کار خود قرار دهند.

جهانگیری با تاکید بر اهمیت تنظیم بازار شب عید و تأمین مایحتاج مردم در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، به مشکلات مردم در تهیه مرغ با قیمت مصوب اشاره کرد و گفت: بر اساس گزارش وزارت جهاد کشاورزی روند تولید این محصول رو به افزایش است و در روز‌های جاری نیز تلاش شده تا میزان عرضه این محصول در میادین میوه و تره بار افزایش یابد، باید با نظارت بیشتر بر نظام تولید و توزیع بازار به یک توازن برسید.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه استانداران در ارتباط با قیمت مرغ موظف به همکاری با وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند، خواستار مسئولیت و دخالت بیشتر این وزارتخانه در بحث توزیع و خرده فروشی و نظارت در بازار شد.

وی با اشاره به دغدغه و نگرانی رهبر معظم انقلاب از افزایش قیمت میوه، از وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه‌های متولی که وظیفه تعادل بخشی به بازار میوه را دارند خواست تا با توجه به برنامه ریزی‌های انجام شده برای تولید، انبار و توزیع میوه، تمام وقت و حتی در تعطیلات نوروز در بازار حضور داشته باشند.

جهانگیری اطلاع رسانی درباره بازار‌ها و اطمینان بخشی به افکار عمومی نسبت به وجود کالا‌های اساسی را در کشور در شرایط موجود موضوعی حائز اهمیت خواند و بر توزیع این کالا‌ها با قیمت مصوب در همه استان‌ها و شهرستان‌ها تاکید کرد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین از استانداران استان‌های مرزی خواست تا از طریق بازارچه‌های مرزی و با کمک تعاونی‌های مرزی تسهیلات و شرایط لازم برای واردات کالا‌های اساسی و میوه مورد نیاز مردم را فراهم کنند، وزارت خانه‌های صمت و جهاد کشاورزی هماهنگی و نظارت نمایند.

در این جلسه که وزیر جهاد کشاورزی و معاونان وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و نیز وزارت بهداشت و درمان پزشکی حضور داشتند مقرر شد؛ واردات کالا‌های اساسی که فهرست آن از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام می‌شود از طریق مرز‌ها به کشور آزاد شود.

افزایش تولید داخلی و توزیع گسترده کالا‌های اساسی در مراکز خرید توأم با نظارت جدی تا پایان ماه مبارک رمضان و اطلاع رسانی دقیق از میزان ذخایر کالا‌ها و استفاده از ظرفیت رسانه‌ها بویژه رسانه ملی برای اطمینان بخشی از فراوانی کالا‌های مورد نیاز مردم از دیگر مصوبات این جلسه بود.

در این جلسه شانه ساز، رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به واردات دارو و هماهنگی‌های انجام شده با بانک مرکزی برای تخصیص ارز مورد نیاز، گزارشی از واردات واکسن کرونا، دارو‌های خاص و تجهیزات مصرفی بیمارستان‌ها ارائه و اظهار امیدواری کرد: با تخصیص ارز مورد نیاز بخش دارو در نیمه نخست سال آتی تلاش خواهیم کرد مشکلات در این بخش را به حداقل برسانیم.

مفتح، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز با ارائه گزارشی در خصوص ذخایر و واردات روغن و دانه‌های روغنی از افزایش تولید داخلی خبر داد و گفت: بخشی از کمبود‌ها در بازار به دلایل روانی و احتکار کالا و ترس از انتظار تورمی رخ داده است که تلاش می‌کنیم به تدریج بازار را با کمک سایر دستگاه‌ها به تعادل برسانیم.

گیلانی پور، معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز با اشاره به افزایش میزان جوجه ریزی توسط مرغداران و توزیع دقیق خوراک طیور و نظارت کامل بر کار مرغداران گفت: در حال حاضر در بسیاری از استان‌ها بیش از نیاز بازار تولید مرغ داریم و در این زمینه تمام تلاش خود را برای پاسخگویی به نیاز مصرف کنندگان به کار خواهیم بست.

باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار